Norrland

I sommar är det 2 år sedan jag, pappa & Teo tog en husbil och begav oss från Kalmar till Gällivare. Midnattssolsutställningen var målet och aldrig hade vi varit så långt norrut i Sverige innan.
Det var 152 mil enkel resa men utställningen slutade med bra resultat så det var väl värt det. Dessutom åkte vi ju för att få se en plats vi aldrig sett innan, fantastiskt vackert var det!

Det var en riktigt rolig tripp och jag hoppas kunna göra om den igen, vore kul om pappa hängde med! Då blir det nog dock att man hittar på lite andra saker utöver utställningen också, så man kan stanna några mer dagar.
Vi har även pratat om att vandra med korvarna & Luna där uppåt något år. Frågan är bara när på året det är bäst?
Korvarna är ju inte så värst skyddade mot mygg och knott med sin päls...




Tvångshångel med matte i överslafen


                                            


Teo spanar genom myggnätet i husbilen.





Kommentarer
Postat av: Johanna*

Kan du inte berätta varför du just föll för att skaffa en Bostonterrier. Och vad för raser du annars varit intresserad av : )

2012-03-20 @ 11:44:20
URL: http://johannanehvonen.blogg.se/
Postat av: erika

åh vad härligt det lät!

Jag önskar alla som bor så långt söderut får uppleva vackra Norrland! trots att jag bytt ut skogslivet här uppe mot stadslivet nere i söder så älskar jag detta natusköna ställe, är så skönt att komma hem och vara nära naturen, kunna promenera i skogen och allt! Det är så härligt med natur:)

2012-03-20 @ 12:43:11
URL: http://erikaajonsson.blogg.se/
Postat av: Fanny

det är samma för melker. han tycker det är bekvämare att sitta snett om man samtidigt ska hålla kontakten!



det blev en jacka från märket Good Boy! Det är ett vattentätt material men som ändå andas och fungerar året om. Äntligen ett plagg med massor av fickor!

2012-03-20 @ 17:46:15
URL: http://melkerpug.blogspot.com
Postat av: Monica

Bästa tiden för att slippa kräken är tidigt på våren just efter snösmältningen, innan alla knott hunnit komma, eller slutet på augusti, september när det börjat bli lite kallare där så knotten/svidden dött.



Myggmedel är ändå ett måste. Och även om det stinker tjära är det bästa jag provat att blanda i s k bäckolja i ngt flytande myggmedel.



2012-03-20 @ 17:58:06
URL: http://pudal.se
Postat av: Ankilika

Då måste ni svänga förbi Umeå för ett träingspass ;)

2012-03-20 @ 18:33:08
URL: http://ankilika.blogg.se/
Postat av: Camilla Inghe

Läst runt på din blogg, väldigt mycket bra sagt här!
Såg bla. det här inlägget om fjällvandra med hundar,Bor själv sen 5 år tillbaka i Kiruna (flyttade upp från Sthlm för att få bo nära denna fantastiska natur som finns här uppe) och att vandra med sina hundar på fjället är underbart! Har själv 3 Siberian Huskys, hämtar snart vår 4:e
Tar du dig bara upp på kalfjället, över trädgränsen (åtminstone i
Kirunafjällen)är det ont om både knott och mygg är min erfarenhet. Speciellt om man väljer att vandra i slutet augusti/början av september.
Eller en tidig midnattsolsvandring i början av juni (fast det kan vara lite blött och snö i markerna ännu då)
Bo i tält med sina hundar, är urmysigt att kura ihop sig i samma lilla bo :-) Eller vandra längs Kungsleden och bo i STFs fina fjällstugor, de har hundrum. Möter både stora och små lyckliga fjällhundar när vi är ute och vandrar! Kan rekommendera Abisko som start :-)
Hoppas ni kommer iväg nån sommar, ha de gott!

2012-07-17 @ 18:53:42
URL: http://www.qurts.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0