En frågestund

Tack för allt beröm gällande mina foton!
Givetvis kommer de komma upp bilder på fina Storma här också när dom är klara.

Kom hem från jobbet för någon timma sedan och ska nu ställa mig och diska en jäkla massa disk innan det bär i väg på möte innan fotouppdraget.

Tycker vi kör en frågestund, var ett tag sedan! Fråga på om allt och ingenting!
Kommentarer
Postat av: Jobus

Haha, gullig bild :D

Det har inom Chihuahuavärlden kommit upp frågor om hur man som uppfödare kan göra sig av med en hund som man haft i flera år, bara för att hunden är klar i avel. Uppfödarna har i detta fall svarat att det är "osjälviskt" av dem att sälja hundarna, för att hundarna får bättre hem då (??), och pratat om att det är "business" och därför måste de göra detta för att kunna fortsätta "värna om rasen".

Du brukar ofta ha väldigt bra åsikter inom hundvärlden, därför undrar jag om du tycker det är ok att uppfödare klassar avel som business?

(Jag har själv en omplaceringshund som endast var 1½ när jag köpte honom från en uppfödare som ville ta bort honom från hennes avel. Han är annorlunda än alla andra hundar som jag känner, på så sätt att han varit lite apatisk i över 1 år och dessutom haft separationsångest från mig. Det är nog individuellt, men jag tycker personligen det är taskigt mot hundarna att tvinga dem byta hem och miljö då de är så flockstarka.

Ha det! :D

2012-05-16 @ 10:21:32
URL: http://diddisdagbok.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vet inte om du har skrivit de någon annanstans, men tänkte fråga hur kommer de sig att du inte ska använda Teo i aveln? (: Vet dock inte heller om du har skrivit det tidigare men hur det kom sig att du har den rasen du har? (:

2012-05-16 @ 12:32:50
URL: http://jennyrylander.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Kom på en till fråga nu åh de är hur gör du för åh ta så fina åh rättvisa bilder på din åh andras fyrbenta? (:

2012-05-16 @ 22:03:06
URL: http://jennyrylander.webblogg.se/
Postat av: erika

jag brukar ju ha 100 frågor som jag kommer på under dagarns som jag tänker att jag ska fråga dig om, du får gärna svara på dom ifall du har ork och inte redan tagit upp dom 10 ggr, men som nybliven hundägare är det bra att kunna rådfråga (även om vi självklart frågar henne som håller i valpkursen också så tycker jag det är kul att kunna fråga fler, så jag passar på nu när de var frågestund)

Hoppas du förstår vad jag frågar efter :)1. hur långt går du med en 4 månaders valp? Eller tar du inga promenader överhuvudtaget mer än att gå ut för att kissa/bajsa?

2. Den här frågan är jag nyfiken på då det känns som många gör så olika: när du tränar rumsrenhet berömmer du dina valpar då när de gör ifrån sig ute eller gör du ingen grej av det alls?

3. Hur tränar du inkallning med dina valpar/hundar för att så småningom kunna ha de lösa så att de kommer direkt man ropar?

4. Hur gör du vid hund- och människomöten? för att få en hund som inte drar i kopplet och vill fram och hälsa på allihopa?Nu vet jag ju att pim bara är valp men det är kul att veta ändå och få lite tips. Det är inte så lätt då man har en typisk "liten & söt" hund som ALLA tar för givet att man kan kasta sig över för att klappa.

2012-05-18 @ 12:05:41
URL: http://erikaajonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0